2024. június 17., hétfő

B oly gót

 

'Kezdjük tehát azzal, hogy meghallgatjuk kedvenc diktátorunkat, "Mao Tse Tungot": "Mindegy, hogy a macska fekete vagy fehér, amíg egereket fog el." » Nem is tudom, hogy tényleg mondta-e, de olyan csinos Chéngyǔ (成语), szóval kit érdekel...'


"A következtetések felülmúlják az autókkal való visszaélést ellenző mozgalom reményeit. A gazdasági racionalitás szigorú szintjén a jelentés arra a következtetésre jut, hogy a városi terület sűrűségétől függően az autómentes város 2-5-ször kevesebbe kerülne, mint zsúfolt városaink."

"Valójában minden úgy történt, mintha az európai politikával kapcsolatos két fontos kérdéssel (az emberek jóléte és az ipar érdekei) szembesült volna, a kérdést gyorsan kikerülték... az autóipar javára."

'Az emberbarát, tiszta levegőjű városok ellenállhatatlan felemelkedése' ⤵
A kép alatt wearepossible.github.io/carfreestories/ "autómentes történetek"-t térképen jelenít meg.
Egy idézet róla:"Jakartában hetente autómentes napot tartanak. 2012 óta minden vasárnap megrendezik a város fő sugárútjain.Az utcákat minden héten visszafoglalják az emberek, és sokféle tevékenységnek adják át, sokan élvezik a sétákat, a forgalom hiányát és a tisztább levegőt. A rendezvény népszerű a gyerekek, családok és fiatalok körében.

Becslések szerint minden héten legalább 100 000 ember gyűlik össze, hogy kihasználja az autómentes utakat. A napot számos csoport és szektor tekinti lehetőségnek.
A vállalkozások gyorsan kihasználták az előnyöket, és minden héten történik valami nyitott piac. A holmit árusító bódék mellett az új nyitott terek rendezvények lebonyolítására is szolgálnak – melyeket a helyi közlekedési hatóság heti rendszerességgel tart megtervezve és figyelemmel kísérve." 


Még ha nagyon is "szűk",de kell valami jó iránynak lennie,hogy a könnyebbség miatti jobb hangulatra találjunk. Felfedezhető,hogy olyan nagy "ellenszelet" gyakorol ránk a vagyonukat,hatalmukat állandóan növelni akarók,és az őket kiszolgáló csoportosulásuk,hogy jobb ha odafigyel az egyes ember is,hogy mi az amit az erejével "szolgál". (Doreen Massey elemzése nyomán az idő mint aktív és a tér mint passzív retorikája)


"pszichogeográfia szituációs elmélete: a térbeli környezet érzelmekre gyakorolt ​​hatásának vizsgálata."
tandfonline.com/"A távcső rossz végén. El tud dönteni dolgokat az,hogy hogyan tekintünk a saját időnkre 

🕛🕐🕑🕒🕓🕔🕕🕖🕗🕘🕙🕚🔃🕛🕐🕑🕒🕓🕔🕕🕖🕗🕘🕙🕚⥁

Belátása [B ellátása] a dolgoknak meg kell történjen az időben. Ha azok akik irányítással bírnak,ezt nem tudják megtenni,akkor egyéni,családi,munkahelyi,és egyéb szinteken szétesések sorozata keletkezik. A környezetünk ránk gyakorolt hatását a médiák fogyasztásából is megérthetjük,mert ha felemelő a számunkra akkor az segítheti a továbbhaladásunkat is. 

Ebből a szempontból az anarchia* sem elvetendő megoldás,mert szabadságot adhat,ha megvannak a kellő keretek.
 * "1. A hatóság vagy más ellenőrző rendszerek hiánya vagy el nem ismerése miatti zavaros állapot.
2. A társadalom önkéntes együttműködésen alapuló szerveződése, politikai intézmények és hierarchikus kormányzás nélkül; anarchizmus."
( Zavaros? Kinek zavaros? Aki önként "zavaros" helyszínre megy,annak tudnia kell,hogy:

Azért alakul úgy az életem ahogy,mert azt csinálom amit!)

💧


Nincsenek megjegyzések: