2023. október 18., szerda

Belső döntések

 

A vonatozás egészét megtekintheti egyéb érdekességekkel együtt.

Vagy a feltevő youtube.com/@BestDoc 
csatornáján keresgélhet érdekességek után.

Vannak olyan információk,amik változtatják az emberek világlátását. Mindenfajta "környezetnek" van előnye,és hátránya is,és sokszor van,hogy mások értékítéleteit fogadjuk el a sajátunk helyett. Valójában amíg valósan ki nem próbáltunk valamit,addig a saját ítéleteink csak elmondásokból,mások által elmeséltekből alkothatunk "képeket". Meg az sem mindegy,hogy egy-egy időszak az mennyi ideig határozza meg életünk "élményeit.

"Önvizsgálat: Valójában mit keresünk önmagunkban? - Beszélgetések a lehetségesről 12.rész  A műsorvezető: Sugár Ágnes, két beszélgetőtársa: Mayer Máté pszichológus, család és párterapeuta és Tarr Bence László filozófus, kulturális antropológus, buddhista tanító. A rádiósorozatban elhangzó kérdéskörök, ECKHART TOLLE: Új Föld című kötetének egyes fejezeteit érintik."
 A képre kattintva elérhető:

Kirepültem az űrbe,és ezt a fényképet készítettem az agyammal,aztán visszajőve a Földre, a mobilt addig néztem,amíg meg nem jelent a kép,és készítettem egy képernyőképet. 😄
Szóval úgy gondoltam,hogy olyan sok mindent elhisznek az emberek,és akkor híres leszek.

"Belső tudati birodalom"

Az ami✟ hiszünk döntés kérdése,

s az ítéletünk izgalmas része az,amikor nyitottak vagyunk ✐  

~"A tudománynak van egy varázstalanító hatása",és az elmúlt 150-200 évben ez egy gyorsuló tendencia,ami ~"különböző negatív tüneteket okozott. Az embereknél,depresszió",életuntság,s annak a "hitnek" a terjedése,hogy "-már mindent tud-" felszaporodott,és azt okozta,hogy olyan ítéleteket keletkeztet magában amiket megingatni nem lehet. Aztán végül valami olyan derül ki,ami miatt elkerülhetetlen lesz a szembenézés,s akkor jön elő a frusztráltság (csalódottság) is. 

Ideális hozzáállásként,egy fajtájaként, Csíkszentmihályi Mihály útmutatója szolgálhat:
~"1. A flow-élmény jobbá teszi a világot.
~2. Az anyagi jövedelem önmagában nem befolyásolja az emberek boldogságát.
~3. Saját feladat az,hogy legyen előttünk egy konkrét cél. Hozzánk képest se túl könnyű,se túl nehéz.
~4. Az eredmény befolyásolja a hogylétünket. A jól teljesítésnél jól,a rosszul teljesítésnél 😒 érzünk.
~5. Kötelességünk van arra,hogy meghaladjuk önnön képességeinket.
~6. Nem érzékelhető határoknál is együttműködőnek kell lennünk a megteremtésekben."

A belülről kifelé áramló döntéseink egy-egy "képet" vetítenek a környezetünkre. Ez a "kép" vagy tetszik,vagy nem,de mindenképpen valamelyik (igen-nem) álláshoz közelebb áll. Ezek a "képek" egyfajta kényszerítő erők is,és van egy elvárt megvalósulás.
A kép alatt: divany.hu/...-flow/

Nincsenek megjegyzések: