2023. augusztus 25., péntek

Gombatámadás

 

Ameca languages and translation from Engineered Arts on Vimeo.

Békésen éldegéltek,amíg a globális felmelegedéshez alkalmazkodva, már az emberre is veszélyesek lettek:

A videó bemutatja hogy a gombák mekkora jelentőséggel bírtak az élet fejlődésére,és a vége felé azt is felvetik,hogy a Földön történt hőmérsékleti változások tendenciái milyen alkalmazkodásra késztetnek olyan gombafajokat amik megtizedelhetik az emberiséget. Hatás-ellenhatás elvén működő rendszer ez is,hogy az emberiség tevékenységeinek hatására idővel megjönnek a válaszok 🍄

Ami még érdekes volt,és nem hallottam róla,hogy a "melegvérűség"  kialakulása is a gombák elleni védekezésül alakult ki,mert bizonyos test-hőmérsékleten felül a gombáktól védelem van. Denevéreket mentenek meg a végzetes gombafertőzéstől azzal,hogy felébresztik őket,és ezáltal a vérük hőmérséklete megvédi őket. Viszont egyes  gombafajok is alkalmazkodnak,és ez veszélytelen fajokból is a melegvérűeket elpusztító "állatokat" hozhatnak létre,amik felzabálják nem csak a holtakat.

Akik elég ideig élnek,így valós horrort élhetnek át,s nem kell a filmekben keresniük,mert az agyban is megjelenő,alkalmazkodott fajok megteremthetik a zombikat. Arról még nem hallani,hogy át is tudják venni az irányítást egy-egy melegvérű szervezete felett,de lukakat az agyban már létre tudnak hozni,s már csak idő kérdése,hogy mikor lépik át a küszöböt,ahol az irányítást is eszközölhetnek :))

A gombák által irányított világban elképzelhető még olyan is,hogy háborúkat kezdenek, eddig normálisnak tartott személyek,s a gombákat szolgálva gyártják a hullákat,hogy a pusztulásból a gombák lakmározhassanak. 
bard.google.com

"Itt van egy kísérlet, amit én találtam ki:

Kísérlet címe: A víz felületi feszültsége

Anyagok:

  • Tál
  • Víz
  • Szappan
  • Ételfesték
  • Kókuszolaj

Útmutató:

  1. Tölts meg egy tálat vízzel.
  2. Csepegtess néhány csepp ételfestéket a vízbe.
  3. Add hozzá a szappant, és nézd meg, mi történik.
  4. Ha van otthon kókuszolaj, csepegtess néhány cseppet a vízbe, és nézd meg, mi történik.

Elmagyarázás:

A víz felületi feszültsége azt jelenti, hogy a vízmolekulák egymáshoz vonzódnak. Ez a vonzás a víz felszínén egy vékony hártyaszerű réteget hoz létre, amely megakadályozza, hogy a víz szétfolyjon.

A szappan csökkenti a víz felületi feszültségét. Ez azt jelenti, hogy a vízmolekulák kevésbé vonzódnak egymáshoz, és a víz könnyebben szétfolyik.

A kókuszolaj szintén csökkenti a víz felületi feszültségét. Ez azt jelenti, hogy a kókuszolaj a víz felszínén egy vékony réteget képez, amely megakadályozza, hogy az ételfesték szétterjedjen.

Remélem, hogy ez a kísérlet szórakoztató és informatív lesz számodra!" Bard

 

Nincsenek megjegyzések: