2020. december 20., vasárnap

Együttállás 21.



Nem saját írás,hanem kimásolt!:
„Nagy együttállás” december 21-én, ahol a két óriásbolygó tized fokkal jelenik meg egymástól.
Kredit: NASA / Bill Ingalls

Az égbolt nézői az év végi élvezet előtt állnak. Ami közismert néven „karácsonyi csillagként” vált ismertté, az egy különösen élénk bolygókapcsolat, amely a következő két hétben könnyen látható az esti égbolton, amikor a fényes Jupiter és a Szaturnusz bolygók összeérnek, és december 21-én éjjel tetőznek."
Nem ehhez a témához tartozó videó:
Habár bele lehet magyarázni,hogy nő 2,férfi 1,összevonva 21.de nem állnak,hanem ülnek 💁
1610-ben Galileo Galilei olasz csillagász az éjjeli ég felé mutatta távcsövét, felfedezve a Jupiter négy holdját - Io, Europa, Ganymede és Callisto. Ugyanebben az évben Galileo felfedezett egy furcsa ovált is, amely körülvette a Szaturnuszt, amely későbbi megfigyelések szerint a gyűrűi voltak. Ezek a felfedezések megváltoztatták az emberek megértését Naprendszerünk távoli pontjain.

Ez nem ehhez a témához tartozó link:
https://psyche.co/

Tizenhárom évvel később, 1623-ban a Naprendszer két óriásbolygója, a Jupiter és a Szaturnusz együtt utazott az égen. A Jupiter utolérte a Szaturnuszt, és elhaladt azon a csillagászati ​​eseményen, amelyet „nagy összefüggésnek” neveznek.

"Elképzelheti, hogy a Naprendszer versenypálya, és mindegyik bolygó futónak számít a saját sávjában és a Föld a stadion közepe felé" - mondta Henry Throop, a NASA washingtoni székházának bolygótudományi osztályának csillagásza . "A mi szempontunkból láthatjuk, hogy a belső sávon láthatjuk a Jupitert, egész hónapban megközelítve a Szaturnuszt, és végül december 21-én megelőzve."

Úgy tűnik, hogy a bolygók rendszeresen elhaladnak egymás mellett a Naprendszerben, a Jupiter és a Szaturnusz helyzete nagyjából 20 évente egybeesik az égen.
Nem a témához tartozó link:
Kézügyesség erősítésére.

Akkor mitől olyan ritka az idei látvány? Közel 400 év telt el azóta, hogy a bolygók ilyen közel haladtak egymáshoz az égen, és csaknem 800 év telt el azóta, hogy a Szaturnusz és a Jupiter illeszkedése éjszaka történt, ahogyan ez 2020-ra is megtörténik, lehetővé téve a világ szinte mindenki számára, hogy tanúja legyen ennek a „nagyszerűnek”. kötőszó. ”

A legközelebbi igazítás csak egy tized fokban jelenik meg egymástól, és néhány napig tart. 21-én olyan közel fognak megjelenni, hogy egy karnyújtásnyi rózsaszínű ujj könnyedén eltakarja mindkét bolygót az égen. A bolygókat szabad szemmel könnyű lesz látni, ha napnyugta után délnyugat felé nézünk.

A Föld nézőpontjából a hatalmas gázóriások nagyon közel jelennek meg egymás mellett, de több száz millió mérföldnyire maradnak egymástól az űrben. És bár az együttállás ugyanazon a napon történik, mint a téli napforduló, az időzítés csupán egybeesés, a bolygók pályája és a Föld dőlése alapján.
Ez csak egy nem ehhez a témához tartozó link:
https://www.instructables.com/

"Ilyen konjunkciók az év bármely napján megtörténhetnek, attól függően, hogy a bolygók milyen pályán vannak" - mondta Throop. „Az együttállás dátumát a Jupiter, a Szaturnusz és a Föld pozíciói határozzák meg a Nap körüli utakban, míg a napforduló dátumát a Föld tengelyének dőlése határozza meg. A napforduló az év leghosszabb éjszakája, így ez a ritka egybeesés nagyszerű esélyt ad az embereknek arra, hogy kimenjenek a naprendszerbe. ”

"Meg akarja tanulni, hogy mikor és hol keressen fel? Csatlakozzon Throophoz, amikor a „Nagy kapcsolatról” beszél a #NASAScience Live oldalán, december 17-én, csütörtökön. Küldje el kérdéseit az #askNASA használatával. A NASA Science Live epizódja 15 órakor kerül élőben. EST csütörtök a NASA Televízióban és az ügynökség honlapján, a NASA Facebook, YouTube és Periscope csatornáival együtt."
Találjon olyan helyet,  
Azok számára, akik szeretnék maguk megnézni ezt a jelenséget, tegyék a következőket:
Találjon olyan helyet, amelyről akadálytalan kilátás nyílik az égre, például mezőt vagy parkot. A Jupiter és a Szaturnusz fényes, így még a legtöbb városból is láthatók.
    Egy órával a naplemente után nézzen a délnyugati égre. A Jupiter fényes csillagnak tűnik, és könnyen látható lesz. A Szaturnusz kissé halványabb lesz, és kissé a Jupiter felett és balra jelenik meg egészen december 21-ig, amikor a Jupiter meg fogja előzni, és megfordítják a helyzeteket az égen.
    A bolygók szabad szemmel láthatók, de ha van távcsöved vagy egy kis teleszkópod, akkor láthatod a Jupiter négy nagy holdját, amelyek az óriásbolygó körül keringenek. " Már nem találom az eredetit,ezért nincs link.

 
 

Nincsenek megjegyzések: