2024. augusztus 28., szerda

±

±



Ez az AI-modell segít a kutatóknak
 a köhögés alapján
 észlelni a betegségeket:
egészség/ai-modell
-köhögés-felismerés/
"A köhögéstől a beszédig, sőt a légzésig a testünk által kiadott hangok tele vannak egészségünkkel kapcsolatos információkkal. Az ezekben a bioakusztikus hangokban elrejtett finom nyomok lehetőséget rejtenek arra, hogy forradalmasítsák az egészségi állapotok széles skáláját, mint például a tuberkulózist (TB) vagy a krónikus obstruktív tüdőbetegséget (COPD), hogyan szűrjük, diagnosztizáljuk, figyeljük és kezeljük. A Google kutatóiként felismerjük a hangban rejlő potenciált, mint hasznos egészségügyi jelzést, és azt is, hogy az okostelefonok mikrofonjai széles körben hozzáférhetők. Ebből a célból megvizsgáltuk, hogyan használhatjuk az AI-t az akusztikus adatokból az egészséggel kapcsolatos információk kinyerésére."

 Ezek szerint várható olyan is,hogy egy-egy videót felrakó figyelmét felhívják arra,ha valami légzéssel kapcsolatos problémalehetőséget felismernek,és kaphat jelzést,hogy ilyen,vagy olyan változást észleltek,a hangja,légzése alapján :)

Milyen egyéb felismerések jönnek,vagy már vannak az AI-s lehetőségeivel?
Amiket régen tudományos fantasztikumnak tartottunk: Azért ne boruljon ki!↴

Gemini válasza a feltett kérdésemre:
"Természetesen, szívesen segítek!

A figyelem és a megítélés közötti kapcsolat egy rendkívül érdekes és összetett téma, amely számos pszichológiai elmélet és kutatás tárgyát képezi.

Milyen kapcsolat lehet a kettő között?

  • A figyelem irányítja a megítélést: Amire figyelünk, az erőteljesen befolyásolja, hogy hogyan ítélünk meg egy személyt, eseményt vagy helyzetet. Például, ha egy prezentáció során a prezentáló idegesnek tűnik, akkor hajlamosak vagyunk a teljes prezentációt gyengébbnek értékelni, még akkor is, ha a tartalom kiváló.
  • A megítélés befolyásolja a figyelmet: Az előzetes megítélésünk szintén befolyásolhatja, hogy mire figyelünk. Ha valakiről negatív előítélettel rendelkezünk, akkor hajlamosak vagyunk inkább a negatív tulajdonságaira figyelni, megerősítve ezzel a negatív véleményünket.
  • A figyelem és a megítélés kölcsönhatásban állnak: A figyelem és a megítélés egymást erősítő folyamatok lehetnek. Például, ha valakivel kapcsolatban pozitív előítélettel rendelkezünk, akkor hajlamosak vagyunk a pozitív viselkedésére figyelni, ami viszont megerősíti a pozitív véleményünket.

Miért fontos ez a kapcsolat?

Ez a kapcsolat azért fontos, mert mindennapi életünk során számos döntést hozunk, amelyek alapja az emberek és események megítélése. Ha megértjük, hogy a figyelem és a megítélés hogyan befolyásolják egymást, akkor tudatosabban alakíthatjuk a gondolkodásmódunkat és a döntéseinket.

Mit tehetünk, hogy tudatosabban figyeljünk és ítéljünk meg?

  • Tudatosítsuk az előítéleteinket: Fontos, hogy felismerjük és elfogadjuk, hogy mindenkinek vannak előítéletei. Ha tudatosítjuk ezeket, akkor könnyebben tudunk ellenük küzdeni.
  • Keressük az alternatív magyarázatokat: Amikor valakit vagy valamit megítélünk, ne ragadjunk le az első benyomásnál. Próbáljunk meg más szemszögből is megnézni a helyzetet, és keressünk alternatív magyarázatokat a megfigyelt viselkedésre.
  • Figyeljünk a nem verbális jelekre: Az emberek nem csak szavakkal kommunikálnak, hanem testbeszéddel, hangszínnel és arckifejezésekkel is. Ha ezekre a jelekre is figyelünk, akkor pontosabb képet kaphatunk valakiről vagy egy helyzetről.
  • Legyünk nyitottak az új információkra: Ne zárkózzunk el az új információk elől, még akkor sem, ha azok ellentmondanak a korábbi megítélésünknek.

Szeretnél mélyebben belemenni valamelyik témába? Például, hogy hogyan befolyásolja az előítélet a döntéshozatalt, vagy hogy milyen stratégiákat alkalmazhatunk az objektív megítélés érdekében.

Ha más kérdésed van, ne habozz kérdezni!"

 

Nincsenek megjegyzések: