2023. április 23., vasárnap

Szósoroló

 "Európa legnagyobb elektronikus könyvtára. Közös felületet biztosít az Európai Unió országaiban digitalizált dokumentumok, az európai kulturális örökség eléréséhez."
europeana.eu/hu

Egy játék-forma,amit lehet játszani a GPT-vel:
Amit beírtam neki:
Játék: Ezek a szavak legyenek benne: rendőr;tető;kalács;pisztácia;kapuban;teker.


Amit írt:
"A rendőr éppen a kapuban állt, amikor meglátta a tetőn tekerő pisztáciafa árnyékát. Először azt hitte, hogy valaki felmászott a házra, de amikor közelebb lépett, rájött, hogy csak egy kis mókus ugrott fel a fa tetejére, hogy elcsentse az ott lévő pisztáciákat. A rendőr mosolyogva nézte a mókust, majd továbbment az utcán. Az utca végén egy cukrászda édes illata csapta meg az orrát. Azonnal belépett, és a polcokon látott finom kalácsok között válogatni kezdett. Mialatt a kalácsokat nézegette, a rendőr felidézte azon a napon történt esetet, amikor épp egy kalácsot evett a kezében, és hirtelen ki kellett futnia az utcára, hogy segítsen egy elütött biciklisnek. Ez a gondolat megrázta a rendőrt, de tudta, hogy az élet folytatódik, és ő mindig készen áll arra, hogy segítsen másokon. Így hát, boldogan folytatta a kalácsok nézegetését, és egy finom péksüteményt vásárolt a kezében, mielőtt továbbment volna a következő kalandjára."

Még a hibák is tetszenek 😄
Most megkérem őt,hogy adjon 

Adj meg nekem szavakat,és most abból én készítek történetet.

"Persze, szívesen! Íme öt szó: tengerpart, hajóút, rejtély, éjszaka, kincskereső. Várom már a történetedet!"

A kalózkapitány összevonta a szemöldökét, távcsőbe nézett,és kémlelte a kincskereső által lehorgonyzott bójákat.
A kalózok éjszaka indultak a tengerpartról,hogy mire ideérnek,láthatóak legyenek a jelzések. A rejtélyes koordinátákat egy kém szerezte meg,aki beépült a kutatók közé. Mivel nő volt,ezért nem volt gyanús,hogy az egyik kutatót egy hajóút alkalmával elcsábította,és megszerezte a térképét
.
GPT válasza;
"A kalózkapitány által vezetett csapat izgatottan várta a bóják jeleit, melyek elvezetik őket a régóta keresett kincshez. Az éjszaka sötétjében csak a csillagok fénye adott valamiféle iránymutatást a kalózoknak, akik a hajójukon feszülten figyelték a távcsöveket*.

Mikor végre megpillantották a bójákat, azonnal leeresztették a csónakjukat, és kis csoportban kihajóztak a part közelébe. Ahogy közelebb értek, az izgalom egyre nagyobb lett bennük. Vajon mi lehet a rejtélyes kincs, amit évszázadok óta keresnek?

A kalózok óvatosan közeledtek a part felé, miközben körülöttük a tenger állandóan mozgott és zúgott*. Végül a parton kikötöttek, és azonnal nekiláttak a kincs keresésének. Ásni kezdtek, ám a munka nehezebb volt, mint gondolták. A homokban egyre csak sikerült találniuk pár apróbb tárgyat, de semmi olyat, ami valóban értékes lehetett volna.

Ekkor az egyik kalóz rájött a rejtély kulcsára. Felismerte, hogy a térképen szereplő koordináták valójában egy titkos üzenetet rejtenek, melyet a kutatók kódoltak el. Az üzenet szerint a kincs nem a homokban van, hanem egy kis barlangban a tengerpart mellett.

A kalózok izgatottan indultak neki a barlangnak, és a bejáratnál egy aprócska dobozt találtak, melyben egy rejtélyes tárgy volt. A tárgyra nézve megértették, hogy a kincs valójában a tudás, melyet évszázadok óta őriztek, és most ők vitték magukkal ezt a kincset. Így hát boldogan és elégedetten tért vissza a kalózkapitány és csapata a hajójukra, újabb kalandokra vágyva."

*Éjszakai távcső,amivel nem a hőt lehet érzékelni,hanem az ultrahangot sugárzó eszközöket 

*..zúgott,mert vizi-robotok védték a partot,a megfelelő hangfrekvencia sugárzását nem alkalmazók ellen.

Az ő történetére reagálva,megpróbáltam kiegészíteni (*)

Amit erre írt:
"Az éjszakai távcsővel ellátott kutató csendben figyelt a part menti vizek felett. A távcsőben egy speciális technológia volt beépítve, amely lehetővé tette, hogy az ultrahangot sugárzó eszközöket érzékelje, nem pedig a hőt, ahogy a hagyományos éjjellátó eszközök teszik.

Az ultrahang sugárzó eszközök a víz alatt, rejtetten voltak elhelyezve, és csak akkor aktiválódtak, ha valami nem várt mozgást észleltek a part közelében. Az eszközök a megfelelő hangfrekvencia sugárzását használták, hogy visszariasztják az esetleges támadókat.

A kutató tudta, hogy az éjszakai őrjárat rendkívül fontos feladat, és hatalmas felelősséggel jár. Ezért óvatosan bánt a távcsővel, és figyelmesen kémlelte a víz felszínét.

Miközben a kutató a távcsőjével figyelte a part menti vizeket, hallotta a zúgást a feje körül. Kiderült, hogy vizi-robotok védték a partot, és ezek is használták az ultrahang sugárzó eszközöket a támadók ellen.

A kutató értette a robotok fontosságát, hiszen nemcsak a kalózoktól kellett tartani, hanem a tengeri ragadozóktól is. A robotok védelmi rendszere segített megakadályozni a part menti támadásokat, és ezáltal a parton élők életét is biztonságossá tették.

A kutató tovább figyelt, és folytatta a part menti vizek kémlelését. Tudta, hogy még rengeteg titok és rejtély várja, amit csak az éjszakai távcső segítségével lehet felfedezni."

Akinek van türelme hozzá,az kitalálhat olyasmiket,amik a logikai bukfenceket kiigazítják. 



Nincsenek megjegyzések: