2024. április 28., vasárnap

Reformátorok

 

"Elindultunk világgá, irány Törökország! Utazás a világ végére"☣️

Mivel most megreformálták a fiúk az előadásukat,és a viccesség elmaradt. Ezért ezt a következő videóval bepótolom,hogy ne legyen senkinek hiányérzete:


 
"‼️~A magyar egyházi vezetők közül Lovich Ádám bányakerületi evangélikus püspök gondolataira érdemes felfigyelni. Egyház kerülete alá tartozó lelkészeinek írt levelében a más felekezetűek iránti érzékenységét figyelhetjük meg. Azt ajánlotta, hogy
 „a prédikátorok tartózkodjanak a reformátorok fennhéjázó, szertelen magasztalásától és ízléstelenséget okozó dicsőítésétől, amelyre ők- maguk sohasem vágytak-, valamint a más hitűek ellen vagdalkozó kitérésektől, a szenvedett üldöztetések érzékeny emlegetésétől, ami könnyen gyűlöletet szül. Inkább Jézus példáját kövessék, aki szeretetet parancsol a rosszakaróinak, s a felölünk balítélettel lévők iránt is."
‼️"
" az óvodások szó szerint értenek mindent, vagy a még a kisiskolások is mennyire antropomorf, emberi módon, emberi jellemzőkkel ellátva képzelik el Istent" Miért,hogy kellene?! ‼️
   Talán tudsz jobbat? 

"egy óvodás, kisiskolás gyermek antropomorf módon gondolkodik Istenről, akkor nem csinálok problémát abból, hogy le akarja rajzolni Istent. Számára ez egy természetes dolog, mert a fejében Isten nem egy elvont fogalom vagy figura, hanem egy nagyon is emberi személy, valaki olyan, akit le tud írni a saját eszközeivel." Szóval ilyeneket tanítanak a reformátorok? "Nem csinál problémát"

"szeretetet parancsol" "egy elvont fogalom vagy figura" iránt? Bár ha csak annyit komolyan venne ami írva van: ~Hogy tudnád szeretni azt akit nem látsz,ha azt sem tudod szeretni akit látsz?~ Hm,már kezdem érteni azokat a folyamatokat,amik ezzel az "egyházzal" történnek. Nem beszélve arról,hogy ami érdekelné az embereket velük kapcsolatban,arról a kezdőlapjukon semmi szó nem esik!

Úgy érzi magát az ember mint a közértbe,ahol eldugják amit keres,hogy vedd meg azokat is amikre nincs szükséged. Na azért én nem olyan családból származom,hogy kifogjanak rajtam,ezért megkeresem az a .......
 
S végül,aki a következő képre kattint,az megtudhatja,hogy én mit gondolok arról,hogy mit okoztak,lelki értelembe véve Magyarországon azok,akiknek az "örökös hatalom" fontosabb,mint az hogy tisztesség legyen. (Az ne kattintson rá,aki nem bírja a durvaságokat,mert csak azok nézzék meg,akik képesek megérteni a valódi reformációt. Akik nem menekülnek,és magyarázkodnak,hanem értik azokat a dolgokat,amik történnek!🔻)
A kép (Photo: Hurta Hajnalka)
alatt egy videót talál,ahol az van elmagyarázva,hogy milyen jó szórakozás a gyerekeket ijesztgetni 
nevelési célzattal. Szóval ennek hallatán,tényleg el kell ismerjem,hogy nekem ilyesmi álmomban sem jutna eszembe,de ha eszembe jutna mégis,azt rémálomnak tartanám. Kezdem, érteni az igazi reformátorok elképzeléseit a gyereknevelésről,és így talán azt is hogy ők mit tartanak az életről.

Ha már "rémálmot" emlegetek,akkor legyen kielégítve ezen igénye azoknak,akik azt szeretik. Ezért egy érdekes alkotás egyperces részletét teszem fel,amit,ha egészben akar látni,akkor menjen a csatornára,ahol megtalálhatja:
 
 

Nincsenek megjegyzések: