2022. szeptember 12., hétfő

H📀fi

 Gyerekeknek szóló📀 műsoron,ezen a csatornán már sokszor megleptek. Olyan érdekes,és jól előadott információk 🤸

(Ide videót akartam erről,de nem találtam,és magyarra lefordíthatatlanok.

A"Fejben dől el" részlete a Da. Vinci csatornáról-
Mikrofon használatával:

"A megtanulandó mozgásnál az izmok és más mozgást irányító testrészek,mint inak,és szalagok merevek. Lassúak,és könnyen megsérülnek,ha az agy nem teljesen koncentrál a mozgásra. A megjegyzés folyamatának (erősítő) teljesítéséhez,a cselekvést koncentrált figyelemmel kell elvégezni. Ennek az az oka,hogy az agy aktivitása nő mozgás közben, és a megnövekvő agyi aktivitás nak a végzett mozgásra kell koncentrálnia!  A motoros tanulás nagy része a nyúltagyban történik,az agy azon részén,ahol érzékszervi és kognitív  funkciók vannak. Amikor az agynak sikerül megjegyzi a cselekvést,akkor az izmoknak gyors,és folyamatos módon kell működniük. 
📀
Sportolóknál ezt izom,és erőfejlesztő 🦘 gyakorlatokkal lehet elérni. Ezek a gyakorlatok fejlesztik az izmokban a szinapszisokat, amelyek növelik a gyorsabban műkődő szinapszisok számát,és így   gyorsítják  impulzusokokat. Az agyból az idegrendszeren át,az izomig.  Ennek következtében csökken a reakcióidő. Csökken az idő az agy döntése,és a cselekvést végző izmok válasza között. 

Amikor tökéletes technikával végzünk egy cselekvést, akkor az agy megjegyzi azt  amilyen érzés volt,s felhasználja a fejlesztett szinapszisok idejének javulását arra,hogy a jövőben megismételje a cselekvést. Mikor az izmainkat eddzük,akkor néha kellemetlen élményt, eredményt érünk el. Azért fontos a megfelelő hozzáállás kialakítása,mert a sikertelenség túl érzékenyen érint bennünket  ,s azokra sajnos jobban odafigyelünk. A kudarcnak érzelmileg több töltése van,mint a sikernek. 

Ezért érjük el hogy agyunk ne ezzel törődjön  (beszéljük meg vele 🗣️🧠)
😸 és igyekezzünk a sikerre koncentrálni ‼️
 
Ha így teszünk,az agy,és az izmok megjegyzik azt hogy milyen érzés volt,és végül tökéletesen tanuljuk a cselekvést"
Ez egész jól sikerült . A pontokat,vesszőket nem rakom ki,de remélem azért így is érthető.  Elolvasásnál mégiscsak  megtettem. 

De annak már végképp nem nézek utána:
"nyúltagy,meg a community mi volt eredetileg! 

(A 🎤community-t írt kognitív helyett) 
Szerintem nem a nyúltagy,hanem a nyulatlan 🐰🐇agy ☺️

Megkérdeztem valakit,aki többet ért ehhez,és ő az mondta: "A motoros kéregben mennek végbe  ezek a folyamatok,de összehangolva az egész agyra szükség van"

Muszáj kiegyenlítenem,hogy "jót" tettem,mert különben megbetegszem 😁
definition.net/
van a kép alatt.
Beírtam ⬆️ nekik,hogy synapsede nem adott találatot.

Úgyhogy a Wikipédia szerinti jelentést írom: "sejtek közötti kapcsolódási hely, amelyen keresztül ingerület jut át"


Nincsenek megjegyzések: