2022. szeptember 20., kedd

01

 
🏆ERŐMŰ - "Agyhullámok, memória, kreativitás - Freud Tamás"

Arra gondoltam,hogy kinyitható szöveg-dobozokba 10-15 db beleraknám zsugorítva ezt az előadást. De nem találtam hozzá programot
.
  Így csak hanggal beiratok egy részletet,amit zsugorítani sem tudok.
🦕
Az"átirat" a videó alján,ahol a "bejelentés" van,ott szokott lenni ,ha van,de ennél nincs 😞
Meg-énekeltethetőek,mert a doktor bácsi azt mondta,hogy a zenélés fej illeszti az agya matt 🙂

Ha már ennél is fejlettebb lesz,akkor eladom a hús piacon,és milliárdos leszek,vagy mini szter 🤪


"Beszélgető kúra"


"Nem állandó,hanem használattól függően módon változik〽️

 Erősödhet,de gyengülhet is↕️ Ez pedig nem más,mint a tanulás elemi egysége🦄 Egy szinapszis,ami használattól függő módon képes tartósan megerősödni💪Ez a tanulás elemi egysége🔋 Persze a memória-nyomok nem egy szinapszisban tárolódnak,hanem nagyon-nagyon sok idegsejtnek kell, hogy egymással megerősítse a szinapszisát!



 

🍮 Ahhoz hogy egy legeslegegyszerűbb kis emlékképet be tudjak vésni az agyamba. Mi a feltétele annak hogy a szinapszis megerősödjön?

 

Mi az ami miatt esetleg nem is erősödik már,hanem gyengül? Hát ez a tanulás hatékonyságának egyik legfontosabb elemi feltétele,hogy ezt megfejtsük.S ezt megfejtettük🪞Ugyanis A szinapszisok erősödésének feltétele az az,hogy az impulzust továbbító,és az impulzust fogadó idegsejt, tökéletesen egyszerre adjon le elektromos jelet⚡ hogy ✴️De esetleg hogy elektromos kisüléseket produkál,ha a leadó,és a fogadó idegsejt két három milliszekundum precizitással egyszerre

 eső🌧️ Akkor ez a szinapszis meg fog erősödni!

 

Tehát a másodperc ezredrészének a precizitásával kell ezeket az idegsejteket🐙🦑 összehangolni ahhoz,hogy memória-nyomokat tudjunk belevésni ezekbe hálózatokba📝  Tehát óriási a jelentősége van az idegsejt aktivitás összehangolásának💡Mi az ami ezeket az idegsejteket összehangolja? Ugye nem két idegsejtet kell összehangolni,mert nem két idegsejt közötti egy darab szinapszis tárolja a memóriát,hanem 10 millió 100 millió idegsejt is szükséges ahhoz,hogy például amikor ezt a lézermutatót látom 👆,akkor kérjem a leképezését ,mert emlékezni akarok rá.

 

Ⓜ️Ez az egyszerű kis emlék-kép,ez már százmillió idegsejtet aktivál,meg a 100 millió nak egymással meg kell erősíteni a kapcsolatát🏋️  ezekben a szinapszis sejtekben.

 Tehát nekem nagyon sok idegsejt működését kell egyszer összehangolni ahhoz,hogy a memória nyomott berészletezzem"


 (Ha 
majd egyszer fejlesztik a blog lehetőségeit,akkor jó lehetne egy olyan,hogy egy ✉️ jellel el lehetne érni,hogy saját,másolt,felvett stb. szövegeket bele lehetne rakni,és így csak az olvasná,aki érdeklődik például az átiratok iránt .)


"Az einsteinmed.edu tanulmánya szerint az autizmus "👾


Nincsenek megjegyzések: