2021. szeptember 15., szerda

,és hiány

 

1.,Az összeolvadó,egyesülő tömegek egy része ,átalakult tiszta energiává az egyesülés során.

85 naptömeg + 66 naptömeg összege nem lett egyenlő 151 naptömeggel,hanem kilenccel kevesebb lett,mert energia lett a tömegből 😲

2." Minden egyes agy másként értelmezi és hat az érzékszervi információkra."
Történet Cindy Hagan anorexia idegtudomány
"Az anorexia az amerikaiak körülbelül egy százalékát érinti,az étkezési rendellenesség tipikusan serdülőkorban jelentkezik."
A leggyorsabban halálhoz vezető pszichiátriai betegség. Szerintem a tágabb környezetnek ebben nagy szerepe van,hiszen az önképünkkel való elégedetlenségeket gerjeszti.
Te hogy győznél meg egy embert arról,hogyha ő azt akarja,hogy nem akar enni,akkor is egyen?
Mi lehetett az a kezdeti pont,ahol ezt eldöntötte,és "amerre dőlt a fa,úgy maradt"?

3.A múltbeli döntéseink hatásai a jelenünkre,a hirtelen reagálásainkban megmutatkoznak.
~ "Másképp értelmezzük,s ezért másképp hat ránk"? Figyelmi sémáink,útvonalaink alakulnak folyamatosan,és ezért sem lehet állandó az érzékszervi információink megnyilvánulása. Reakcióink nagyrészt a múltból táplálkozva keletkeznek,ezért már sokszor nem tud használni az,hogy most már másképp gondolom!

4.Megszámlálhatatlan,hogy hány felé tudunk indulni ugyanabból az információból! Egy út megmarad,és a többi elveszik. A végkövetkeztetésünk felé haladva,a tér-idő meggörbül,és nem oda jutunk ahova akartunk.Ami "tegnap"még jó poén volt,az "mára"sértő,vagy értelmetlen,de ez még visszafele is igaz lehet.
Kép:https://gifer.com/-ról
Hogy mennyire minden döntés kérdése,azt illusztrálja ez a kép is.Hiszen lehet úgy tekinteni,hogy szenved aki a láncon függ,s azt is hogy élvezi a megkötöttséget. Nem más ez a való életben sem,hogy a dolog megítélése eltér attól,ami valójában van.S ahogyan ez írás elején idézve van:
~"Az agy másképpen értelmezi,és ezért az érzékszerveinkhez is más-más ingereket küld"Megvalósítjuk a törekvéseinket,legtöbbször a nélkül hogy tudnánk róla,hogy mit teszünk.Céljaink ki vannak jelölődve,és aki nem hagy magának teret a változtatásra,az végrehajt!

Tudományos bizonyítékok nélkül írtam,ezért ez mind csak egy olyan logikai kísérlet ,aminek értelmes részei is,reményem szerint vannak. Nem mintha a "tudomány" tévedéstelen (tévedhetetlen)lenne.
https://www.teszvesz-alapitvany.eu/gyermekjatekok


Nincsenek megjegyzések: